На найближчій сесії луцькі депутати знову розглядатимуть проект рішення про розірвання договору оренди землі із Волинською облспоживспілкою, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Відповідний проект рішення затвердив Луцький міський голова Микола Романюк 12 листопада.

У документі йдеться про припинення договору оренди землі з усіма змінами та доповненнями до нього, укладеного між Луцькою міською радою та Волинською ОССТ.

Розглянувши інформацію про систематичні порушення Волинською ОССТ державних стандартів, норм і правил, а також умов договору оренди землі міська рада вирішила розірвати договір оренди землі з усіма змінами та доповненнями до нього, укладений між Луцькою міською радою та Волинською обласною спілкою споживчих товариств та зареєстрований у Державному реєстрі земель 14.09.2009 за № 040907700468 за рішенням суду.

Згідно з документом, розірвати договір оренди землі у судовому порядку доручать юридичному відділу Луцької міської ради.

Один з ініціаторів проекту рішення  депутат Луцької міськради Роман Бондарук розповів у коментарі «Під прицілом», що подавати цей проект ініціатори можуть хоч на кожну сесію. «Ми, як ініціатори цього питання, не згідні, що підприємці і далі будуть в кабалі облспоживспілки, а облспоживспілка їх доконає».

На його думку, цю землю для міста можна використовувати ефективніше, зокрема, для надходжень у міський бюджет.

«Якби цю землю віддали самим підприємцям і уклали з ними договір оренди напряму, то місто мало би близько 1 мільярда гривень у рік», - каже депутат і додає, що це аргументи для того, аби це рішення розглянули під час наступної сесії Луцької міськради.