Стоматологічна поліклініка, що знаходиться в приміщенні дитячого садка №19 «Кобзарик» залишиться там ще до початку літа наступного року. Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Раніше інтернет-видання «Під прицілом» повідомляло, що управління освіти Луцької міськради через суд вимагало від приватного підприємця, який орендував приміщення дитсадка з метою проведення медичної практики, звільнити надане йому приміщення. Господарський суд Волинської області позов задовольнив та зобов’язав підприємця покинути орендовану площу.

Як повідомив начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк приміщення дитячого садка №19 почали здавати в оренду ще 15 років тому.

«До 2003 року там розміщувалося МАУП, а потім за рішенням сесії міської ради дозвіл оренди передали підприємцю для розміщення привітного стоматологічного кабінету. Такі дії міської ради були пов’язані із тим, що приміщення дошкільного освітнього закладу пустувало, адже не було коштів, щоб зробити там ремонт. Саме тому, було вирішено, що це та інші схожі будівлі Луцька будуть здаватися в оренду до певного періоду», - розповідає головний освітянин міста.

В результаті, у приміщенні дитячого садка й досі функціонує стоматологічний кабінет. Виходячи з розмови із власником стоматології Ігорем Варещуком, стало зрозуміло, що покине він цю територію лише влітку.

Підприємець пояснив, що минулого року дитячий садок відвідувала комісія виконкому Луцької міської ради, члени якої оцінювали стан будівлі та прикидали приблизну суму необхідну на ремонт та розширення дитячого закладу. Тоді ж піднімалося питання про долю сусідської дитячої бібліотеки, що теж знаходить в цьому приміщенні. В результаті, було визначено, що орендовану площу він покине, лише після того, коли звідси заберуть й бібліотеку, адже, якщо розширювати дитячий садок, то необхідно звільняти всю будівлю.

«Міська влада робить мудро, по-хазяйськи, тому що використати приміщення вони зараз не можуть власне на потреби садочка, а вигнати мене означає позбавити бюджет грошей. Я ж плачу майже 3 тисячі гривень орендної плати щомісяця, окрім цього зробив ремонт та вклав вікна. Але якщо мені скажуть звідси забиратися – я поступлюся», - наголошує Ігор Варещук.

Як виявилося, підприємець отримував повідомлення з Господарського суду, проте, чітко визначених термінів, згідно яких він має звільнити приміщення дитячого садка у постанові вказано не було. Власник стоматології пояснив, що до впровадження рішення піде, коли мерія вповідомить, що сусідській бібліотеці відшукали приміщення, що у бюджеті є кошти на ремонт і треба починати розширення дитячого садка.

Як розповідає завідувач дитячої бібліотеки Інна Семенюк, з 2004 року бібліотека стоїть на балансі управління освіти Луцької міської ради, яке й вирішує сьогодні подальшу долю закладу.

«Вже з минулого року нам шукають рівноцінне приміщення для бібліотеки десь в цьому районі. Однак досі ще нічого не знайшли. Тож офіційно про «виселення» нам ще ніхто не повідомляв», - запевняє Інна Семенюк.

До слова, дитяча бібліотека, що знаходиться в приміщенні дитячого садка №19, обслуговує 5 шкіл міста Луцьк, розташованих в районі проспекту Соборності.