У ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» виявлено 37 порушень вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 3-х посадових осіб та 4-х працівників. Про це повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду.

Результати перевірки показали, що на підприємстві триває певна робота із забезпечення безпечних умов праці, проте виявлено ряд недоліків. До найбільш суттєвих порушень належить відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки (а саме, газонебезпечних робіт) та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки (котли VISSMAN). Також у службі охорони праці відсутні плани роботи та графіки обстежень на підприємстві; інженер служби охорони праці не видає керівникам структурних підрозділів обов'язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених недоліків; журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці ведеться з порушеннями (не заповнюються розділи проходження стажування, відсутні відмітки про допуск до самостійної роботи).

Окрім того, у газовому господарстві не складено паспорт на підземний газопровід до котельні по вул. Луцькій, 146 К, відсутні результати технічного обстеження цього газопроводу; не проведено в установленому порядку навчання відповідального за експлуатацію котлів на дільниці № 1. Також  не відкориговано схему розмежування ділянок обслуговування зовнішніх газопроводів, в експлуатаційних журналах ГРП відсутні записи щодо регулювання обладнання та перевірки параметрів ЗЗК; інші.

Підбиваючи підсумки комплексної перевірки стану промислової безпеки та охорони праці, комісія визнала роботу посадових осіб ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» щодо дотримання вимог Закону України «Про охорону праці» та інших нормативно-правових актів з питань охорони праці  такою, що потребує суттєвого покращення.

Керівництву підприємства запропоновано  розробити та затвердити план заходів щодо усунення виявлених порушень законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці, відмічених в приписах членів комісії, у встановлені терміни.