Волинянин, якого нещодавно затримали та посадили під домашній арешт правоохоронці, надавав незаконні телекомунікаційні послуги майже семи сотням абонентів. Про це інтернет-виданню «Під прицілом» у телефонному коментарі повідомив генеральний директор ТОВ «Нові телевізійні технології» Ігор Давиденко.

Нагадаємо, що зовсім нещодавно волинські правоохоронці розповіли, як ловили першого кіберзлочинця. Зокрема, за його діяльністю правоохоронці слідкували вже давно і лиш цього року вони «сіли йому на хвіст». Попри те, що вони знали вже усі нюанси його незаконної роботи, затримати злочинця виявилось досить складно. Разом з тим, слідством було встановлено, що чоловік, будучи користувачем  послуг мережі Інтернет цеху №8 Волинської філії ВАТ «Укртелеком», організувавши власну телекомунікаційну мережу, фактично незаконно надавав доступ до системи супутникового телебачення та всесвітньої інтернет-павутини. Зокрема, через цю телекомунікаційно мережу він здійснював ретрансляцію телебачення і таким чином завдав ТОВ «Нові телевізійні технології» матеріальної шкоди на суму 522 116 гривень.

В результаті, Луцьким міськрайонним судом ще у вересні цього року було винесено ухвалу тож правоохоронцям надали дозвіл на проведення обшуку котельні, яка належить Рожищенській ПЖКГ. Саме там винахідливий чоловік та його спільники облаштували такий собі «підпільний» пункт телекомунікації, звідки здійснювали втручання в інтернет-мережу, телевізійні лінії і  надавали платні послуги мешканцям Рожища.

Таким чином, проти них було порушено кримінальні справи за статтями: незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж і порушення авторського права і суміжних прав Кримінального Кодексу України.

Ми спробували зв’язатись з генеральним директором ТОВ «Нові телевізійні технології» Ігорем Давиденком. Тож по телефону чоловік розповів, що розміри збитків підприємство порахувало просто.

«Кожен канал коштує певну суму в місяць, а слідством було визначено, що він продав ці послуги з січня 2006 і, враховуючи що у нього було приблизно 680-780 абонентів…  так і була визначена дана сума відшкодування», - розповів Ігор Давиденко.

Тож фактично, сумнозвісний кіберзлочинець «обвів навколо пальця» не лише столичну фірму, а й майже тисячу абонентів.

Разом з тим, він розповів, що керівництво ТОВ «Нові телевізійні технології» ще весною подавало до СБУ заяву з проханням знайти злочинців, які декілька років поспіль здійснюють протиправну діяльність.

«Відверто скажу, мені було неприємно, що хтось заробляє на моїй праці. Якби якийсь інший журналіст скопіював вашу статтю і видав би її за свою, вам би напевно теж це не сподобалось. З приводу цього правопорушення то заяву в СБУ ми написали ще весною, після чого правоохоронці зайнялись розслідуванням», - зауважив генеральний директор ТОВ «Нові телевізійні технології».

Підпільна апаратна, обладнана  у приміщенні котельні в м. Рожище