Питання надання в оренду земельної ділянки на вулиці Карбишева, 2д уже декілька разів не проходило на сесіях. Утім, його "зоряний час" настав під час 48-ї сесії Луцької міської ради, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Під час минулої сесії неодноразово виносили питання про надання громадянам Марчуковій В.М. та Хлібовському Ю.І. дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування складських приміщень на вулиці Карбишева, 2д. Депутати довго не хотіли голосувати за це питання, але в травні цього року вони таки спромоглися на це.

Цього ж разу вони вже проголосували за надання в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування складських приміщень на вулиці Карбишева 2д.  

Таким чином тільки двома питаннями обранці нарізали близько 60 соток - просто «пересічним лучанам». Ми вже писали про подібну щедрість луцьких обранців - коли вони цілими гектарами віддавали землю у Луцьку сину тодішнього заступника губернатора - Олександру Ющаку. На цій сесії нам вдалося простежити, принаймні, два випадки небаченої щедрості від луцьких депутатів.  

Якщо хтось забувся Земельний кодекс, то ми нагадаємо окремі його положення: згідно з ЗК України, кожен громадянин має право на земельну ділянку в межах міста розміром не більше 10 сотих гектара. 

Однак для "почесних" містян працює якийсь інший секретний документ, бо "потрібним" людям луцькі обранці виділять і кілька гектарів у центрі міста, аби тільки "аргументи" були, а тут усього навсього якихось 60 сотих. 

І дарма, що той таки Земельний кодекс вимагає аби усі вільні від забудови земельні ділянки виділялись в оренду лише на конкурсній основі. Про який конкурс може йти мова коли землю треба "підігнати" чиновнику з білого дому. Йдеться про начальника управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА Віктора Довгополюка.

Його дружина Валентина безпосередньо причетна до такого собі підприємства «Маестрія-Україна», вірніше кажучи її у засновниках зареєстрував чоловік держслужбовець, якому закон "Про державну службу" забороняє займатись бізнесом, а так хочеться.

А Юрій Хлібовський та Валентина Марчукова не пересічні лучани, а компаньйони родинного бізнесу Довгополюків. Аби не було зайвих балачок саме на співвласників було вирішено відхопити чималий шмат землі у місті "просто так".

І як тут не проголосуєш. Покірних як вівці корпоративній поруці назбиралось у залі аж 32. Саме по стільки голосів "за" отримали обидва рішення.

Ви ще досі вважаєте що у міській раді збираються ті, хто представляє Ваші інтереси? Тоді спробуйте отримати землю так як сьогоднішні фігуранти.