На два роки позбавлення волі засудили неповнолітнього юнака, який серед білого дня у нетверезому стані проник у квартиру і вкрав золоті та срібні вироби. Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Удень сп`янілий юнак вибив ногою вхідні двері квартири і вкрав срібний ланцюжок з хрестиком вагою більше 31 грам, золотий ланцюжок з хрестиком вагою більше 3 грам та золотий перстень, який важить більше двох грам. Таким чином, завдавши збитків на суму 2 тисячі 280 гривень.

Тож неповнолітнього хлопця звинуватили у крадіжці, поєднаній з проникненням у житло.  У суді обвинувачений визнав свою вину та щиро розкаявся у вчиненому. Покази обвинуваченого повністю підтвердила потерпіла.

Луцький міськрайонний суд Волинської області врахував щире каяття обвинуваченого та його неповнолітній вік і на вирішив пом`якшити покарання на підставі статті 69 КК України (призначення більш м`якого покарання, ніж передбачено законом). Отож суд засудив: особу визнати винним у вчиненні злочину, призначивши покарання у виді позбавлення волі строком на два роки.  На підставі статті 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням) підсудного звільнили від відбування на випробувальний термін один рік, якщо він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки. Обвинувачений повністю відшкодував добровільно завдані збитки потерпілій.