Підприємство, яке пов'язують зі скандальновідомим екс-посадовцем Луцькради Владиславом Стемковським, переоцінило свої послуги майже на 44 тисячі гривень, - про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, у Господарському суді Волинської області було доведено, що ПП «Дисконт Плюс» завищило ціну за ремонт Руденського психоневрологічного інтернату, що в Любомльському районі. Порушення виявила Держфінінспекція у Волинській області. 

Так, між сторонами було укладено ряд договорів, згідно з якими приватне підприємство протягом 2009-2011 років зробило плановий капітальний ремонт в відділенні лежачих хворих інтернату. Роботи були виконані в повному обсязі і гроші за них були сплачені, таким чином, сторони свої зобов’язання виконали. Однак у серпні 2012 року Державна фінансова інспекція у Волинській області провела ревізію фінансово-господарської діяльності закладу, під час якої виявила завищення обсягу виконаних робіт і відповідно – завищення їхньої вартості. Зрештою, «Дисконт Плюс» завищив вартість своїх послуг на цю ж суму.

За словами директорки закладу Марії Товкач, кошти на ремонт виділило Управління соціального захисту обсягом 257 тисяч гривень. Очільниця закладу стверджує, що відразу після перевірки Держфінінспекції надіслала на адресу підприємства претензію, однак відповіді так і не отримала. Через місяць жінка надіслала нагадування -- на цей раз власник фірми відповів, що перевірка була проведена неправильно і свого боргу не визнав. За словами Марії Товкач, на телефонні дзвінки підприємець довго не відповідав, а коли все ж відповів, то сказав, що гроші не поверне. Зрештою, жінка була змушена звертатись до суду.

Також директорка інтернату розповіла, що через своїх знайомих нібито дізналась про банкрутство підприємства. Тоді ж вона довідалась, що його власники мають ще одну фірму. Тому жінка пропонувала погасити заборгованість шляхом переведення майна з одного підприємства на інше, але бізнесмен відмовився. Однак, інформація про банкрутство не підтвердилась в суді.

Зрештою, суд вирішив задовольнити позов і стягнути з приватного підприємства «Дисконт Плюс» на користь Руденського психоневрологічного інтернату 43 тисячі гривень матеріальної шкоди, 1700 гривень судового збору, а також 200 гривень витрат на правову допомогу.

Варто зазначити, що офіційним директором підприємства є такий собі Ігор Швець, однак її пов'язують з екс-заступником луцького міського голови та водночас директором Департаменту ЖКГ Владиславом Стемковським. У 2007 році нікому невідома фірма за сприянням посадовця виграла не один тендер на прибирання території міста, вивіз міського сміття та реконструкцію сміттєзвалища. Тоді ж фірму почали помічати в здійсненні багатьох махінацій, проте до відповідальності нікого притягти так і не вдалось. 

 

               Руденський психоневрологічний інтернат