Підприємці, які працюють на ринках Луцька, передали теплі речі та зібрані гроші людям, які мітингують на столичному Майдані. Про це кореспондентам інтернет-видання «Під прицілом» розказав голова Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу Волині Ігор Дильов.
Нагадаємо, підприємці, створили комітет допомоги Майдану. Спершу зібрані речі та гроші передали луцькому Майдану, а щойно делегати від представиків малого і середнього бізнесу повернулися зі столиці. Ігор Дильов розповів, що вони цілий день пробули разом з мітингувальниками у підтримку Євроінтеграції.
«Там дуже гарна організація. Зокрема, в КМДА є відділ для прийому речей, постійно працює харчоблок, є медичний пункт. Усе - досить чисто, стерильно, організовано. На Майдані теж дуже гарна організація. По всьому периметру виставлені вартові, які намагаються не надто потрапляти на очі. Однак ми були очевидцями, коли на Майдан намагався зайти п'яний чоловік, його не пропустили, лише чемно відвели в сторону і посадили на лавку. Люди на Майдані настроєні рішуче, однак якоїсь агресії не було. Атмосфера - просто нереальна, про те, що хтось комусь там заплатив, не може бути й мови. Жодного правоохоронця у формі за цілий день ми там не побачили, зате зустріли наших - Шибу, Бондаря», - розказав Ігор Дильов.
Представник малого та середнього бізнесу Волині аналізує - країні потрібні зміни, тому що ті порядки, які склалися, далекі від понять цивілізованого демократичного суспільства.
«Там люди відстоюють демократичні цінності, а ми ще не встигли від'їхати від Києва, як нас зупинив даішник і ми мусимо йому заплатити 100 гривень щоб він нас відпустив. Коли б'ють тих мирних дітей, молодих хлопців, так не повинно бути у нашій досить цивілізовані державі. Коли активістів, які просто зламали якийсь портрет, хочуть посадити на кілька років», - кажеІгор Дильов.
Ігор Дильов каже, що ні він, ні його колеги-підприємці не є прихильниками кардинальних методів боротьби, однак свої інтереси представники малого та середнього бізнесу налаштовані відстоювати рішуче.
«Погодьтеся. це ненормально, коли дрібний підриємець не може взяти кредит, коли відсоткові ставки зашкалюють, коли непідйомні податки. Доводиться тяжко працювати щоб просто вижити, банально заробити на ті ж харчі. І при цьому всьому влада говорить про якісь покращення. Підприємці вже проходили і свій майдан, люди побачили якийсь прорив, тобто ми не будемо це все терпіти, ми будемо відсоювати свої права», висловив позицію колег Ігор Дильов.