У волинській міліції підтвердили інтернет-виданню, що збирають інформацію про батьків, а в прокуратура це спростовує - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Луцька міліція збирає інформацію про батьків, які відпускали своїх дітей на Євромайдан, - таку заяву поширили в інтернеті активісти організації «Батьківщина молода».  

За інформацією джерела, міліція просить надати копії заяв батьків луцьких школярів, в яких директорів навчальних закладів просять відпустити дітей на Євромайдан.

Нагадаємо, 6 грудня учні 9В класу школи №1влаштували «Євромайдан в класі», бо їх не відпустили на Театральний майдан.

А в луцькій школі-гімназії №21 виник конфлікт через Євромайдан. Зокрема, вчителька російської мови влаштувала «репресії» проти дітей, які збиралися на Євромайдан.

Інформацію про це нашому Інтренет-виданню підтвердила керівник прес-служби УМВС у Волинській області Оксана Блищик. Однак речниця міліції порадила уточнити її в прокуратурі області, бо саме звідти надійшла ініціатива первірки. «Вони є нашими процесуальними керівниками», - зазначила Оксана Блищик. 

Однак цю інформацію заперечили у прокуратурі області. Зокрема начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Тарас Безрукий поцікавтився тим хто саме з міліції нам її коментував. І додав:

«Така інформація нам не потрібна для розслідування. Прокуратура таких вказівок не давала».