Сьогодні, 25 грудня працівники Луцького підприємства електротранспорту оголосили страйк. На рейс не вийшли усі тролейбуси, зараз містом курсує лише 6 маленьких автобусів, що належать ЛПЕ. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».
Як розповів голова профкому Підприємства Віталій Герасим'юк, людям четвертий місяць боргують зарплати. Останній раз гроші заплатили 11 листопада - це був їхній заробіток іще за серпень.
Про свої наміри трудовий колектив ЛПЕ попереджав міську владу ще минулого тижня.
«В п'ятницю ми занесли заяву до мера Луцька Романюка. Міський голова нам ще досі відповіді не дав. Директор сказав, щоб ми їхали, що гроші є на рахунках в казначействі. Вчора ми ходили в казначество, нам сказали, що ніяких грошей немає», - розповів Герасим'юк.
За інформацією представника трудового колективу підприємства розмір зарплатні звичайного працівника на ЛПЕ складає біля двох тисяч. Натомість директор  Луцького підприємства електротранспорту отримує біля 12 тисяч гривень.
«Вони нас постійно обманюють, приховують справжню суму, яку боргує підприємство працівникам. Скрізь звітують, що заборгованість біля 300 тисяч, насправді ж це приблизно 2,5 мільйони. А як людям бути без грошей на Новий Рік, як святкувати Різдво? Навіть профспілкових грошей не хочуть виплатити - дітям немає за що купити подарунки. А це ж не їхні гроші, а людські», - нарікає Віталій Герасим'юк.
Скільки часу страйкуватимуть, люди поки не знають. Керівник профкому каже, що чекатимуть якоїсь реакції від свого керівництва.