З приватного підприємця, мешканця міста Нововолинськ хотіли стягнути 26 тисяч 500 гривень. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Підприємець – власник продовольчого магазину та кафе-бару, що знаходиться в торговому центрі міста Нововолинська. Для господарських та власних потреб він використовував воду з артезіанської свердловини. На це у нього був дозвіл від 2007 року.

Під час перевірки працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області виявили, що  підприємець користується свердловино, не маючи на це жодних підстав. Дозвіл на використання води закінчився ще рік назад.

Тому чоловіка звинуватили у неправомірному використанні водних ресурсів. Тож у Господарському суді Волинської області представники Держекоінспекції від підприємця вимагали відшкодувати 26 тисяч 500 гривень збитків.

Однак відповідачеві вдалося довести, що він використав менше води, ніж про ц заявляли еколги. Він представив у суді дані податкової декларації, в якій був зафіксований об'єм використаної води.

Суму збитків оцінили у 14 тисяч 500 гривень.