Господарський суд Волинської області постановив стягнути понад 300 тисяч податкового боргу з Ківерцівського виробничого управління житлово-комунального господарства. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Ківерцівська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Волинській області звернулася до суду з адміністративним позовом до Ківерцівського міського виробничого житлово-комунального господарства про стягнення податкового боргу в розмірі 323 тисячі 800 гривень.

Позивач у адміністративному позові зазначив, що Ківерцівське МВУЖКГ є зареєстроване, як суб’єкт господарювання, перебуває на податковому обліку та зобов’язаний сплачувати податки у зазначені строки та у певних розмірах. Але цих обов’язків він не виконував, тобто, податків Ківерцівське МВУЖКГ не сплачувало. Також Ківерцівська ОДПІ неодноразово для погашення податкового боргу надсилала до боржника податкові вимоги.

Варто зазначити, що до судового засідання представники ні позивача, ні відповідача не з`явилися, хоча обидві сторони завчасно були попереджені про дату та час розгляду справи.

Тож Господарський суд Волинської області постановив адміністративний позов задовольнити повністю. А також стягнути з рахунків Ківерцівського міського виробничого управління житлово-комунального господарства  у банках, які обслуговують платника податків у розмірі 323 тисячі 800 гривень. Кошти стягнути на користь держави.