Найстарша жителька Волині – Єфросинія Маркіянівна Павлюк відзначила дуже поважний ювілей – 8 січня їй виповнилося 110 років. Жінка здолала всі випробування, що випали на її долю, втратила найрідніших, але не позбулася віри, щирості та душевної доброти. За це Бог нагородив її довголіттям, а поруч — завжди близькі люди, які дарують їй свою любов і турботу. Про це пише Волинська ОДТРК.

Біографія Єфросинії Павлюк – це живий літопис нашої історії. На долю цієї тендітної жінки припали і революція, і громадянська війна, і колективізація. А ще – воєнні лихоліття, відбудова народного господарства та життя в уже незалежній Україні. Життя ювілярки видалося непростим: спочатку похоронила чоловіка, згодом трагічно загинув син. Коли залишилася сама — у селище Рокині її забрала племінниця Надія Іванівна. У цій родині пані Єфросинія живе майже 20 років. Каже, що тут вона – як у раю.

Із ювілеєм довгожительку привітали представники місцевої влади. Голова Луцької райдержадміністрації Володимир Демчук вручив грамоту від Президента України.

За даними 2013-го року, на Волині — 97 мешканців, які перетнули столітню межу. Як повідомили в обласному управлінні статистики, лише кожний п’ятий довгожитель у нашому краї — чоловік.