Нововолинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Волинській області звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Публічного акціонерного товариства «Горохівський цукровий завод» про стягнення з рахунків платника у банках податкового боргу в сумі 987927,87 грн. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Як стало відомо ПАТ «Горохівський цукровий завод» не сплачує належні суми податків та зборів в установлені законом терміни.

З матеріалів справи вбачається, що за відповідачем рахується податковий борг на загальну суму 987927,87 грн., та включає в себе заборгованість по земельному податку з юридичних осіб в сумі 24394,91 грн., за спеціальне використання води в сумі 3890,89 грн., по платі за користування надрами в сумі 157,51 грн., по екологічному податку в сумі 15017,06 грн. та з податку на додану вартість в сумі 944467,50 грн.

Нововолинською об'єднаною державною податковою інспекцією вже вживались заходи щодо стягнення податкового боргу, однак, це не призвело до погашення податкового боргу.

В результаті Волинський окружний адміністративний суд позов задовольнив повністю і постановив стягнути з ПАТ «Горохівський цукровий завод» податковий борг у повному обсязі.