В місті  Ківерці підприємець самовільно зайняв земельну ділянку для ведення бізнесу. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Підприємець незаконно встановив тимчасову металеву споруду на території дитячого будинку сімейного типу. Через кілька днів йому надійшов лист з Ківерцівської міської ради з проханням в п'ятиденний термін звільнити самовільно зайняту земельну ділянку. Лише після цього правопорушник звернувся до Ківерцівської міської ради із заявою про видачу дозволу на здійснення торгівлі, в чому йому було відмовлено.

Державною інспекцією міського господарства у Волинській області здійснено перевірку, в ході якої встановлено факт недотримання відповідних вимог та було складено протокол про адміністративне порушення, видано припис про вжиття заходів щодо усунення порушення та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 170,00грн.

Оскільки горе-підприємець не оплатив штраф та не звільнив ділянку від металевої конструкції  ̶  головою Ківерцівської міської ради справу було передано до суду.

Господарський суд Волинської області постановив і видав наказ про примусове виконання рішення  ̶  підприємцю звільнити на користь Ківерцівської міської ради самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,0004га та привести її у придатний для використання стан.