Лучанину, який підробив довідку про доходи і взяв кредит у банку на 10 тисяч гривень, суд призначив рік умовного терміну. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Чоловік влітку 2012 року звернувся до відділення банку, який знаходиться по вулиці Лесі Українки, аби взяти кредит на суму 10 тисяч гривень для своїх потреб. Щоб уникнути повернення коштів банку, шахрай надав працівнику банку фальшиву довідку про доходи коштів за рік. Довідка була видана на його ім'я, де було вказано, що чоловік працює завгоспом у громадській організації «Наше Місто». Також у довідці було вказано, що в період 2011-2012 року отримував зарплату, загальна сума за рік складала 17 тисяч 400 гривень, що і свідчило про те, що позичальник в змозі виплатити кредит. Тож, без зайвих пересторог працівників банку чоловіку надали кредит на 10 тисяч гривень.

У суді чоловік визнав свою вину повністю і просив суворо не карати. Також розповів, що кошти витратив на власні потреби.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав винним обвинуваченого за статтями шахрайства, що передбачає 2 роки позбавлення волі та підроблення документів – 6 років обмеження волі. Але за статтею призначення покарання за сукупністю злочинів суд ухвалив позбавити порушника закону волі терміном на 2 роки з іспитовим строком на 1 рік. А також стягнув 1 тисячу 173 гривні судових витрат.