Чоловіка звинуватили у самовільному викопуванні та вивозі ґрунту, чого він насправді не робив. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Селянина звинуватили у тому, що він ніби самовільно заїхав на територію урочища «Біля Ясика», що розташоване поблизу села Сереховичі Старовижівського району, та за допомогою саморобного екскаватора зняв верхній шар ґрунту. А це, у свою чергу спричинило загрозу довкіллю, оскільки чоловік нібито пошкодив коріння дерев та кущі.

Проти підозрбваного відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне заволодіння ґрунтовим покривом земель і справу передали до Старовижівського районного суду Волинської області. Проте як пояснює сам чоловік, його і близько не було біля урочища. Оскільки він вини не визнав, то і протокол про порушення не підписав. На судовому засіданні вина звинуваченого також не була доведена. хоча на подвір'ї чоловіка і знайшли саморобний ескалатор із залишками ґрунту та піску, їхні зразки не відповідають землі з урочища «Біля Ясика». 

Усі, кого покликали до суду свідчити, стверджували, що особисто не бачили як селянин вивозив ґрунт, а тільки чули про це, а усі експертизи та перевірки були проведені з певними порушеннями.

Зауважимо, неподалік від урочища рекультивація, тобто зняття ґрунту та видобуток піску проводить підприємство ВВ «Агро», та попри це не проводилось ніяких перевірок та експертиз на самому підприємстві.

Тому як результат Старовижівський районний суд виправдав звинуваченого та зняв з нього всі обвинувачення.