Про те, що близько 80-ти активістів викликають лише у їхньому завзятті встановити істину у справі про погрози матері депутата обласної ради, це просто розслідування заяви про злочин, на яке має право кожен громадянин незалежно від партійної приналежності. В цьому намагався переконати журналістів перший заступник начальника УМВС області Михайло Руденко, повідомляє інтернет-видання «Під прицілом». 

Як доводив правоохоронець, ніякої підозри жодному євромайданівцю не було оголошено, і з приводу всіх мирних акцій, які проходять, не буде оголошено в подальшому. Мовляв, по новому законодавств, усі обвинувачення пред'являються тільки у суді.

«На сьогоднішній час у нас єдине розслідується кримінальне провадження, пов'язане з погрозою родичам державного службовця - насильства з метою перешкоджання її діяльності», - прокоментував Михайло Руденко. 

Зі слів працівника УМВС області, на мобільний телефон матері державного службовця подзвонили з погрозою про вбивство когось із рідних. Тож браві правоохоронці, як і належить по закону, негайно взялись розслідувати порушення спокою жінки. 

«Якщо ви знаєте, викликається ряд різних осіб, які можуть мати інформацію. Тому що дійсно одна із версій - це скоєння злочину з мотивів неповаги певної політичної партії, тому, можливо, активісти, які не є в тому чи іншому змісті прихильниками тієї чи іншої політичної партії, вони можуть мати з даного приводу якусь інформацію. З ними поводяться коректно, толерантно, вічливо, з дотриманням всіх необхідних норм закону», - запевнив представників ЗМІ перший заступник начальника обласного УМВС.

На запитання журналістів Михайло Руденко вчергове заперечив той факт, що це може бути політичним переслідуванням, а також повідомив, що в міліції вже є певні напрацювання в цьому напрямку, однак про конкретних осіб, яким можуть бути висунуті підозри, зі слів Руденка, говорити ще рано. Із посиланням на таємницю слідства, міліціянт пообіцяв розповісти усі деталі, щойно закінчиться досудове слідство. 

Нагадаємо, кілька днів тому активісти стали завляти, що їх викликають на допити через нібито погрозу матері однієї з депутатів Волиньради. Через це сьогодні відбувся пікет під стінами УМВС області.