На Волині п'яний працівник автомийки замість того, щоб почистити салон авто, сів за кермо та збив чоловіка. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

У місті Ковелі уже близько 18-ї години поки не було клієнтів, працівники автомийки вирішили зі спиртним відзначити кінець робочого дня. Відтак, коли бесіда була у самому розпалі, на мийку чоловік приїхав на Мерседесі аби почистити салон автомобіля. Водій, навіть нічого не підозрюючи, залишив ключі у замку і покинув автомийку, мовляв, через кілька годин повернеться забрати авто.

 От один із випивак і взявся до роботи. Він сів за кермо автомомобіля Мерседес виїхав на трасу, але рухався по зустрічній смузі руху автотранспорту. Чоловік не впорався з кермом, оскільки був добре напідпитку і наїхав на свого колегу-товариша, добряче пошкодивши капот авто.

Близько тисячі гривень винуватець ДТП відшкодував потерпілому на лікування, але оскільки травми були серйозні, він потребував від порушника ще 6 тисяч гривень на лікування. Також потерпілий подав позов до суду, аби ковельчанин відшкодував йому 40 тисяч гривень моральної шкоди, оскільки внаслідок таких травм він втратив роботу і зазнав великих моральних страждань.

Ковельський міськрайонний суд Волинської області обвинуваченого винним за статтею порушення правил дорожнього руху та призначив покарання – 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком терміном на 2 роки. Також суд позбавив винуватця права керувати транспортними засобами на 2 роки. Також суд зобов’язав сплатити 6 тисяч 91 гривню матеріальної та 40 тисяч моральної шкоди на користь потерпілого, майже 3 тисячі гривень – в дохід фінансового управління виконавчого управління виконавчого комітету Ковельської міськради та 392 гривні процесуальних витрат в дохід держави.