В ESET заявляють, що націлений на системи дистанційного банківського обслуговування «троян» атакує, в першу чергу, користувачів із Росії та України. Про це повідомляє УНІАН.

Міжнародна антивірусна компанія ESET попереджає про активізацію «троянської» програми, націлену на системи дистанційного банківського обслуговування, повідомляє ИТАР-ТАСС. У групі ризику - люди, що використовують віртуальну валюту біткоін (bitcoin). Як повідомили в прес-службі компанії, «троян» атакує, в першу чергу, користувачів з Росії та України.

«Це комплексна шкідлива програма, призначена для розкрадання аутентифікаційних даних для онлайн-банкінгу. Зловмисники можуть за необхідності розширювати спектр його можливостей для викрадення конфіденційних даних», - відзначають експерти ESET. За їх інформацією, «шкідник» має російське походження, і приблизно 73% потенційних жертв - росіяни. Програма шпигує за користувачами банків, краде інформацію, яку клієнт вводить за допомогою клавіатури, робить знімки екрану і постійно підтримує віддалений доступ до зараженого комп'ютера.

«Експерти ESET продовжують стежити за активністю зловмисників і рекомендують користувачам дотримуватися обережності, не переходити за підозрілими посиланнями в соціальних мережах, онлайн-месенджерах або електронній пошті», - підкреслили в компанії.