Волинський апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та позбавив винуватця ДТП, який посеред ночі збив людину і витік з місця ДТП, права керувати транспортними засобами. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Ще у листопаді 2012 року на трасі поблизу села Ставки Турійського району чоловік збив людину. Близько другої години ночі чоловік автомобілем марки «Ауді-100» мчав на великій швидкості, виїхав на зустрічну смугу і збив пішохода. Побачивши, що він скоїв, «шумахер» навіть не спробував надати потерпілому допомогу, а дременув з місця автопригоди.

У грудні 2013 року Турійський районний суд за статтею Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці, призначив покарання у виді обмеження волі терміном на 1 рік з іспитовим строком на рік. У суді не було достатніх доказів для того, аби звинуватити чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху.

Тому прокурор подав апеляційну скаргу, де просив суду дослідити обставини події та призначити обвинуваченому покарання за статтею ККУ «Порушення правил дорожнього руху».

Апеляційний суд Волинської області скаргу прокурора задовольнив частково, а представника потерпілого – повністю. Таким чином, скасувавши вирок суду першої інстанції, призначив покарання – 4 роки обмеження волі з іспитовим строком терміном на три роки.  Крім того, суд на три роки позбавив обвинуваченого права керувати автотранспортом.