Під час засідання громадської організації «Волинська правозахисна група» її члени вказують на те, що громадські організації повинні об’єднуватись і контролювати роботу державної влади, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».
Керівник громадської організації правозахисників Волині Степан Василюк сказав, що не зважаючи на старання, досягнути їм вдалося небагато.
На Волині існує понад 150 громадських організацій, але набагато кращий результат отримали б, якби кілька організацій об`єдналисяпевен Степан Василюк. Вважає, що громадськість повинна брати активну діяльність у контролі органів державної влади.
«Назріло питання, щоб було якесь забезпечення та фінансування для організації. Ви знаєте, що ті організації, які борються з правоохоронними органами не фінансуються. Поїхати в Крим можна, але при тій ситуації, коли буде з ким і про що говорити», - сказав Василюк.
Члени подали пропозицію аби важливо правильно провести люстрацію, аби привести потрібних керівників на посади.
«Потрібно ініціювати закону про люстрацію, ініціювання створення громадських рад і робити це організовано. Поки закон не прийнятий про люстрацію, ми повинні звернутися до політичних сил забезпечити свою діяльність в межах правового поля, якраз цей час, коли потрібно нам знайти спільні зусилля. Пропоную залучити студентів юридичного факультету, це практикою буде і для них».