Підприємці Завокзального ринку та колишні пайовики Волинської обоасної спілки споживчих товариств сьогодні прийшли пікетувати ОССТ та керівництво організації. Основною їхньою вимогою було змусити першого заступника голови Володимира Горгута, скликати збори Ради ОССТ та Волинської облспоживспілки і поставити і поставити на порядок денний питання про звільнення із займаних посад керівництва обох спілок. Про їхні наміри уже раніше повідомляло інтернет-видання «Під прицілом».

Підприємці зібрались біля входу в приміщення облспоживспілки, однак двері були зачинені, і всередину вони потрапили не одразу. Багато хто прийшов навіть з плакатами.

Колишній заступник голови правління ОССТ Петро Стасюк сьогодні оголосив про такі факти, що люди, які займають певні посади, або ж є членами сім'ї Володимира Горгута чи інших членів правління ОССТ, входять до переліку засновників таких же Споживчих товариств у Нововолинську, Ковелі та Володимир-Волинську.

Також окрім підприємців, яких виживають з ринку, на пікеті були присутні і пайовики, яких незаконно позбавили права на володіння майном Волинської обласної спілки споживчих товариств.

Зокрема, представник від пайовиків Михайло Ломага сьогодні повідомив про те, що вчора люди власними силами намагались переконати членів Ради ОССТ прийти на збори, однак ніхто не погодився, тому вони і прийшли сьогодні пікетувати споживспілку.

«Ми сьогодні прийшли сюди, бо члени правління відмовились приїхати і організувати збори, тим самим не дозволити нам їх провести. Ми на цих зборах хотіли показати людям документи, хотіли показати куди йдуть кооперативні гроші, а йдуть вони на суди, прокуратуру, машини і будинки. Ми пропонуємо їм усім мирно написати заяви про своє звільнення, вибачитись перед народом та піти з миром, але вони цього не хочуть, тому значить будемо вимагати»,- заявив Михайло Ломага.

Люди кілька разів намагались зв’язатись з першим заступником голови правління ОССТ Володимиром Горгутом, однак той навідріз відмовився виходити до людей або ж пускати когось із представників громади всередину приміщення. Кілька разів намагались провести переговори через домофон вхідних дверей.

Підтримати підприємців до облспоживспілки також прибули загони Волинської Самооборони, «Правого сектору» та Автомайдану, яким, зрештою увірвався терпець і вони просто виламали двері, для того аби люди нарешті потрапили всередину і оголосили свої вимоги.

Сам Володимир Горгут спокійно стояв на першому поверсі і спостерігав за всім, що відбувається.

Коли ж пікетувальники почали вимагати від нього скликання зборів – він спочатку погодився і навіть подався до свого кабінету ніби то телефонувати членам правління ОССТ. За ним пішли і кілька пайовиків та учасників самооборони та «Правого сектору», які за кілька хвилин спустились і оголосили, що Горгут нікуди телефонувати не буде, а таким чином просто втік від людей.

«Він там сидить і займається Бог зна чим. Він сказав, що йому байдуже, а люди хай роблять собі, що хочуть. Хай ідуть в суди, якщо хочуть»,- повідомив один з активістів.

Керівник «Правого сектору» Павло Данильчук піднявся в кабінет до Володимира Горгута і просто висловив вимоги народу.

«Ми, бійці «Правого сектору» сюди прийшли як третя сторона, просто підтримати, тому і змусити вас щось зробити ми не можемо і не будемо! Але скажемо єдине - зараз ви вирішуєте з цими людьми що і коли робите, для того аби закінчити цю всю історію»,- сказав Данильчук.

Володимир Горгут почав розповідати про незаконність зборів, про регламент згідно якого все і має відбуватись, однак його ніхто не став слухати і він пристав на вимоги протестувальників про те, що завтра, тобто у вівторок на 11.00 годину мають бути скликані збори членів правління Облспоживспілки.

Під час усього процесу пікетування офісу Волинської облспоживспілки із вікна приміщення один з працівників фіксував увесь процес на відеокамеру.