Сьогодні мало відбутись позачергове скликання членів правління Волинської облспоживспілки на вимогу пайовиків та підприємців Завокзального ринку. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, що вчора підприємці луцького ринку «Завокзальний» та пайовики ОССТ пікетували Облспоживспілку та висунули вимоги - терміново зібрати збори членів Ради правління Облспоживспілки, на яких розглянути питання про звільнення із займаних посад керівництво обох спілок.

Вчора було домовлено про те, що такі збори відбудуться сьогодні в 11.00 годині.

В приміщення Обласної спілки споживчих товарів, як і вчора, потрапити було дуже важко. В передпокої чатує охорона, а людей пропускає лише після узгодження з першим заступником голови правління ОССТ Володимиром Горгутом.

Перед початком зборів все відбувалось у звичайному робочому режимі. Секретар записувала усіх, хто прийшов на засідання Ради правління. Підприємця, який просто хотів бути присутнім не допустили до кабінету і наполегливо попросили покинути приміщення.

На початку засідання стало відомо, що троє з семи членів правління захворіли – голова ОССТ Марта Кандиба, керівник Луцької районної спілки споживчих товариств Тетяна Маковська та керівник Ківерцівської районної спілки споживчих товариств Валентина Корнійчук. А голова правління Маневицької районної спілки споживчих товариств Мирослава Ковальчук на даний момент знаходиться у Києві у відрядженні.

У зв’язку з цим збори членів правління районних спілок споживчих товариств та ОССТ Волинської області не відбулось, оскільки не зібрали кворуму.

Збори вирішили перенести на невизначений термін.

Обурені пайовики ОССТ заявили, що прогнозували такий розвиток подій, адже на цих зборах мало постати питання про звільнення вищезгаданих посадовців.

Колишній заступник голови правління ОССТ Петро Стасюк заявив про те, що варто було очікувати, що на засідання прийде недостатня кількість представників правління ОССТ.

А також і те, що основною вимогою підприємців нині є звільнення голови та заступників Облспожиспілки і народні вибори нових голови та заступників ОССТ. Хто посяде ці місця він не знає.

Представник від пайовиків Михайло Ломага, який сьогодні теж прийшов на збори теж був незадоволений тим, що засіданя перенесли на невизначений термін. За його словами колективне майно, яке було створено ще у Радянські часи незаконно приватизували.