У зв’язку з військовим вторгненням Росії на територію України митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликає священнослужителів і мирян єпархії до посиленої одночасної молитви за мир у нашій країні. Про це пише на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

Владика благословляє протягом Великого посту щодня о 21.00 промовляти тричі «Отче наш», тричі «Богородице Діво, радуйся», 90-й псалом «Хто живе під охороною Всевишнього». Після цього, по можливості, читати Псалтир, хто скільки може.

Внесено зміни й у церковні відправи. 14 березня офіційний сайт Cerkva.info повідомив, що Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет благословив у всіх храмах Церкви за богослужінням після прохання про Богом бережену Україну нашу підносити додаткове прохання: на мирній ектенії – «Щоб визволитися нам від нашестя чужинців, Господу помолимось», на потрійній ектенії – «Ще молимось, щоб визволитися нам від нашестя чужинців».

Також Святійший благословив у монастирях читати Псалтир із молитвою про мир в Україні та захист її від нашестя чужинців.