На Волині побудують водолікувальний санаторний комплекс, послугами якого протягом 7 років громадяни користуватимуться безкоштовно, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Про це стало відомо сьогодні під час прес-конференції у голови Волинської обласної ради Валентина Вітра.

У програмі розвитку транскордонного міжрегіонального співробітництва на 2013 - 2015 роки внесено зміни. Ці зміни спричинені тим, що у минулому році обласна рада виграла проект «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на Польсько-Українському прикордонні». Вперше Волинь отримала такий великий проект і зараз виступає основним партнером у цьому проекті.

У селі Грем`яче буде будуватися водолікувальний комплекс на березі річки у лісі. Євросоюз виділяє 1 мільйон 660 тисяч євро на цей проект. Волинська обласна рада вкладе у цей проект 1 мільйон гривень.

«Це величезний проект. Поки обласна рада ще не приймала у такому участі і не вигравала, співфінансування обласної ради є у межах 10%. Цей проект не тільки нам дає кошти, розвиває і піднімає рівень туризму та санаторно-курортного лікування на Волині, а і відкриває ширші можливості – в подальшому Волиньрада прийматиме участь в розвитку інфраструктури області», - сказав Валентин Вітер.

Однією з умов тендеру та проекту це те, що прибуткові організації не можуть будувати цього комплексу, тому партнером проекту є сільська рада села Грем`яче.

Претендентів на будівництво цього комплексу поки немає. Вчора було проведене оголошення про проведення тендеру, розігрування якого відбудеться через місяць. Зі слів Валентина Вітра, ще не зголосився ніхто.

«Це тільки буде визначено при відкритті конвертів тоді, коли розігруватиметься тендер», - каже Валентин Вітер.

Перший свій грошовий транш від Євросоюзу вже є.

Усі охочі матимуть можливість лікуватися у цьому санаторії. Цей проект не є прибутковим і на протязі 7 років плата за користування та відвідування комплексу не братиметься

«Звичайно, сільська рада має право заключити договір із санаторієм «Пролісок». І одна з основних груп людей направлятиметься саме від цього санаторію», - сказав голова Волиньради Валентин Вітер.