Прокуратурою Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі щодо директора Ковельського житлово-будівельного комбінату. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Вироком Камінь-Каширського районного суду посадовця визнано винним у зловживанні повноваженнями, яке спричинило тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що він як посадова особа у 2006-2008 роках уклав із майже чотирма десятками громадян договори підряду на капітальне будівництво за їхні кошти двох житлових будинків у Ковелі.

Замовники будівництва на виконання умов договорів у період з липня 2006 року по липень 2009 року сплатили на рахунок ТОВ «Ковельський ЖБК» грошові кошти на загальну суму майже 10 млн. грн.

Директор ЖБК, зловживаючи своїми повноваженнями, витратив ці кошти на власний розсуд.

Не побудуваши будинків та не маючи коштів для повернення їх замовникам, посадовець подав до Господарського суду Волинської області заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ «Ковельський ЖБК», внаслідок чого товариство було визнане банкрутом, що спричинило охоронюваним законом інтересам громадян - замовників будівництва тяжкі наслідки.

Вироком суду директору ЖБК призначено покарання у виді штрафу у розмірі 306 тис. грн. з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків.

Окрім того, посадовець повинен відшкодувати потерпілим від його дій громадянам матеріальні й моральні збитки.

Прокуратурою Волині цей вирок буде оскаржено в апеляційному порядку з підстав м'якості призначеного покарання.