Своє звернення до в.о. Президента України Олександра Турчинова та Прем"єр-міністра України Арсенія Яценюка підписали сьогодні громадські активісти Волині.

У ньому висловили обурення ситуацією, яка склалась із призначенням керівника УМВС у Волинській області та діями міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Нагадаємо, ще 9 березня 2014 року, не зважаючи на різке несприйняття громадою та всупереч результатам громадського обговорення, міністр Аваков призначив очільником Волинського обласного управління міліції Віктора Швидкого. Внаслідок рішучих акцій протесту Віктор Швидкий написав рапорт на звільнення, справедливо мотивуючи це зняттям суспільної напруги.

Однак міністр Аваков не почув голосу народу і не звільнив В. Швидкого з посади керівника Волинської міліції. Так, нещодавно Швидкий повернувся до роботи у правоохоронному органі, що є вкрай неприпустимим і веде до ескалації напруження» - йдеться у зверненні.

Сьогодні активісти провели прес-конференцію, де категорично виступили проти перебування Віктора Швидкого на посаді керівника УМВС у Волинській області.

Революціонери обурювались тим, що Аваков не дослухався до думки громади і  фактично зігнорував ті принципи, за які боролись українці. А ще запевнили, що готові вдатись до найрішучіших кроків у відстоюванні ідей Майдану.

Нагадаємо, на Волині аж тричі проходили громадські слухання, на яких волиняни обговорювали кандидатів на посаду начальника управління МВС України у Волинській області. Оглядини пройшли п'ятеро претендентів - Павло Алексеєнко, Олександр Балицький, Василь Коваль, Михайло Лебідь та Петро Шпига. Кандидатура Швидкого ще на першому обговоренні викликала хвилю протестів.

Нинішнє звернення до керівництва держави підписали:

Валерій Герасимов - обласна організація «Міжнародна асоціація ветеранів УБОЗу»: -

«Повинна бути людина, яка може працювати з громадськістю і реформувати міліцію»

 

Андрій Зубков - ГО «Ніхто крім нас»: -

«Така заява керівника обласного управління МВС : «Хочете війни - буде вам війна!» З ким він зібрався боротися?»

Андрій Горошко - Волинське відділення ГО «Об’єднання ветеранів розвідки»: -

«Людина, яка три рази обіцяє волинянам піти з поста. Три рази обіцяв і три рази не виконував обіцянки»

Андрій Хведчак - «Самооборона Волині»: -

«Швидкий хоче використати провокації які довкола «Правого сектору», щоб перед Києвом стати «борцем з бандитизмом». Але бандитів тут немає.»

Юрій Редько - «Союз учасників миротворчих операцій»: -

«Я не знаю на що надіється така людина. Було б цікаво подивитись з ким він хоче воювати і яким чином»

Ігор Дильов - обласна організація Асоціація «Бізнес Волинь»: -

«Мы видим «картину маслом» - люди надеялись на изменения, что пришла власть которой готовы доверять, а изменения такие, что доверие не приобретается»

Ігор Алексеєв - партія «УДАР»: -

«Прийшов чоловік і сказав: «Я вам усім об’являю війну. Хто хоче - заходьте - у нас є АК-47, а хто не здасть своє АК-47 той ублюдок, бандит і подонок»

Віктор Федосюк - Козацьке стрілецьке братство: -

«Міліція не виходила на вулиці. Патрулювала «Самооборона» і громада. Їх було у 5 разів менше як міліції, але злочинність була нижча, то від кого ця злочинність?»

 

Олександр Тиводар - «Спілка ветеранів Афганістану»: -

«Ми заперечуєм такий підхід до формування місцевих органів. Людина не пройшла обговорення, а зараз нам кажуть: «От Швидкий, ви його мусите прийняти таким як він є»

Майя Москвич - ГО «Національний альянс»: -

«Не за це ми стояли на Майдані, абсолютно не за це! Тепер ми не маємо впливу на ситуацію в країні»

Павло Данильчук - «Правий сектор» Волині: -

«Ми як відпрацьований матеріал - усі організації, які були на Майдані. Ми їм вже не потрібні. Ми зробили революцію. Все. Дякуєм - розходьтесь по домівках і не критикуйте нас, тому що бачите - «москаль» стоїть під кордоном»

Ігор Оборонов - представник «Автомайдан України»: -

«Король умер, да здравствует король. В Украине никто не собирается ничего менять. А время перед выборами для них настолько сжалось, что у них нет возможности дальше лицемерить и играть с нами в демократию»