Міністр внутрішніх справ України призначив нового начальника волинської міліції. Ним стане Петро Шпига. Таку інформацію на сторінці у соцмережі Facebook опублікували в групі Самооборона Майдану Волині. 

Як розповів телефоном активіст формування Богдан Климчук, зараз у Києві перебуває ініціативна група від Волинської області. Нещодавно відбулася зустріч з міністром Арсеном Аваковим. Вони передали резолюцію від громадських організацій за результатами громадських слухань, які відбулися в області з питання призначення начальника УМВС. 

Активісти розказали Авакову чому вони не згідні з тим, щоб міліцію очолював Віктор Швидкий. А відтак зупинилися на тому, що Шпига гідний очолити обласне УМВС. 

Як запевнив Богдан Климчук, Віктора Швидкого з правоохоронних органів не звільнять, яку посаду він обійме, поки невідомо. 

«Наказу ще немає, бо тільки комісія відбулася, ми вийшли, а зараз там комісія з Львівщини. Але в нас є слово міністра, це в нас не викликає жодних сумнівів», - запевник Богдан Климчук. 

Нагадаємо, вчора активісти, які були незгідні з тим, що на Волині УМВС очолює Віктор Швидкий, написали резодлюції до української влади та міліцейського міністра. 

Активісти певні, що працюватимуть з цим начальником працюватимуть добре. Планують проводити переговори у форматі громадської ради, яка з приходом Шпиги оновиться, і правоохорнці дослухатимуться до громадських організацій.