Виконувач обов'язків голови Адміністрації президента Сергій Пашинський у неділю, 6 квітня, літав із друзями на риболовлю вертольотом. Про це пише «Українська правда».

Про це повідомляє з посиланням на свої джерела журналіст Мустафа Найем у своєму Facebook, нагадуючи, що саме того дня на сході України сепаратисти почали захоплювати органи влади – облдержадміністрації та СБУ.

«Минулої неділі в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський побував на риболовлі в Національному природному парку Нижньосульський (Семенівський район Полтавської області). До місця відпочинку пана Пашинського доправили вертольотом», - написав журналіст.  

«Організацією риболовлі займався такий собі Юрій Антоненко, начальник Сулинського басейнового відділення охорони, використання й відтворення водних біоресурсів і регулювання рибальства», - уточнив Найем.

Оскільки того дня сепаратисти захопили будівлі державних адміністрацій у Донецьку й у Харкові, а в Луганську було захоплено обласне управління СБУ, журналіст провів аналогію з екс-президентом Віктором Януковичем, який під час розгону Майдану полював на кабанів.

Раніше видання «ТелеграфЪ» писало, що 6 квітня в урочищі Драчки на Полтавщині приземлився вертоліт, із якого вийшли декілька людей, у тому числі й Пашинський.  

 

«Як кажуть місцеві мешканці, гості сіли в човен і поїхали на відпочинок і риболовлю на річку Борис. Перевіряти їх підпливала водна міліція. Близько 16.00 вони повернулися до вертольота й полетіли», - повідомляло видання з посиланням на місцевих жителів.

 


За їхніми словами, гості «не упіймали майже нічого» – і люди, які упізнали Пашинського, поділилися з ним своїм уловом.

 

Місцеві жителі надіслали кілька світлин вертольота й гостей, хоча на них роздивитися людей складно.

 

Згідно з Реєстром цивільних повітряних суден України, власником цього вертольота є офшорна компанія «Gerakas Aviationa.V.V.», острів Аруба, її експлуатант - неназвана «фізична особа».