На полі біля урочища «Лагер» Старовижівського району браконьєра спіймали «на гарячому». Пише інтернет-видання «Під прицілом».

Єгері Мисливського господарства «Старовижівське» під час обходу території почули кілька пострілів. Лісівники одразу ж рушили у тому напрямку звідки доходив звук.

Коли ж єгері прибули на місце, то виявили тушу самки дикого кабана, притрушену снігом. Про знахідку працівники господарства одразу ж повідомили керівництво і почали метикувати як би то спіймати браконьєра.

Вирішили влаштувати засідку, адже хтось таки має прийти по тушу.

Приблизно за годину учасники рейдової бригади побачили як до тушки під’їхала підвода з кількома чоловіками, які почали вантажити тушу на віз.

Рейдери хотіли спіймати порушників, однак ті сіли на підводу та почали тікати. Тоді єгері сіли в автомобіль і почалась погоня.

Втікачі зрозуміли, що діватись нікуди і почали зістрибувати з воза та розбігатись у різні боки.

Однак лісникам вдалось таки наздогнати і затримати «кілера» та кількох його «подільників».

Проти порушників відкрили адміністративне провадження за фактом незаконного вбивства тварин.

Коли ж мисливець побачив, що справа йде до суду – почав переконувати родича та друга, аби ті свідчили, що до лісу вони їздили по дрова.

Під час судового розгляду вдалось з’ясувати, що мисливець попросив свого швагра та знайомого поїхати з ним до лісу і забрати «щось» підводою, а потім перекласти те «щось» до червоного «Москвича», який уже на ту пору чекав на дорозі біля лісу. Ті – погодились.

Сам же браконьєр на суді взявся запевняти усіх, що до лісу пішов за своїми собаками, які буцімто втекли.

Однак єгері цілком спростували таку версію, адже, за їхніми словами земля у лісі була засніжена, а собачих слідів ніде не було.

Тому суддя Старовижівського районного суду заслухавши сторони визнав мисливця винним у браконьєрстві та постановив стягнути з нього штраф у розмірі 1 700 гривень.