Згідно із планом часткової мобілізації, у Нововолинську мобілізували близько тисячі чоловік, - повідомляють наші джерела. Зокрема, військовозобов'язаних викликали повістками до Нововолинського ОРВК учора до шостої вечора і сьогодні - на дев'яту ранку. Відомо, що їх після проходження медогляду відправляють на тренування до Володимира-Волинського. Пише Нововолинський інформаційний портал.

У п'ятдесят першій окремій механізованій бригаді у Володимирі нам повідомили, що кількість військових там планують збільшити до 4800 чоловік. Ось що розповів Костянтин Зінкевич:

"51-а бригада у Володимирі розгортаєтся повністю! За кілька днів буде доведена кількість військових до 4800 чоловік, сьогодні до вечора мобілізується приблизно 1000 чоловік.

Те, що ми зібрали на вечір п'ятниці більше мільйона гривень, здається «детским лепетом» у порівнянні з потребами сьогоднішнього ранку. Міноборони дещо дає із спорядження для мобілізованих, ми зранку вже послали дві «фури» у центр України.

Набрані бійці будуть «обстрілюватись» і навчатись на полігоні. Але їх треба десь покласти спати і зробити якісь умови, що для такої кількості нелегко. Будемо шити якісь матраци і збирати їх з усіх усюд. Але всі у казарми не помістяться. 2000 чоловік будуть жити у наметах. Спальник, каремат, матрац, ковдра, дерев'яний піддон - щось таке буде для спання."