Військове летовище у Луцьку приведено до вищих ступенів бойової готовності, однак армійці просять волинян про допомогу. Про це у коментарі IA ZIK розповів заступник командира луцького аеродрому по роботі з особовим складом майор Андрій Вдовіцин.

За словами Вдовіцина, зараз луцький військовий аеродром перебуває у вищому ступені бойової готовності. Але для більш ефективної роботи потребуються додаткові матеріально-технічні засоби. «Зокрема акумуляторні батареї 6 СТ 90, 6 СТ 190 та 6 СТ 75. Також нам потрібні шини до автомобілів на базі КРАЗ-258 та «Урал-4320». Це – основна негайна потреба на даний час», – каже заступник командира летовища.

За його словами, громада активно допомагає військовій частині. Люди, привозять просто на КПП акумуляторні батареї, звертаються із запитаннями, що потрібно. Наприклад, першим до летовища на КПП акумуляторну батарею привіз Павло Клімчук, купивши її на власні кошти. «Ця людина – не олігарх, не крутий бізнесмен», – зазначив Вдовіцин.

На ще одному підприємстві керівник колишній військовий, а колектив – кілька дівчат. «То вони за власні кошти закупили десять вогнегасників нам на аеродром», – розповів Андрій Вдовіцин.

За його словами, переказали кошти і працівники Луцької міськради, окремих навчальних закладів.