Депутат Волиньради Сергій Іванюк ініціює створення у області лікарського товариства. Це питання розглядали 10 квітня під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я людини. Про це пише Волинський інформаційний портал.

Обранець громади розповів, що завдання лікарського товариства – самоврядування галузі охорони здоров’я. Згідно із статутом, буде передбачений суд лікарської честі. Тож у випадку виникнення різних колізій, суперечок, їх можна буде вирішити у своєму внутрішньому товаристві.

Також це може стати серйозною допомогою управлінню при проведенні атестації лікарів. «Бо інколи може бути професіонал, але досить негідно себе поводить», - зазначив Сергій Іванюк.

Товариство, окрім того, займатиметься просвітницькою роботою серед пацієнтів, працюватиме із пресою, щоб уникнути неправильного і негативного трактування висловів лікарів. «Адже часто звинувачують у всіх бідах лікарів і не враховують погане фінансування медицини», - говорив ініціатор проекту рішення.

Створення товариства дасть можливість також дещо урівняти лікарів у правах, у їх значущості. Наприклад, при розгляді питання реформування галузі охорони здоров’я дослухаються керівників установ. «І рідко коли вислуховують просте середовище. А може там теж є мудрі думки, варті уваги», - наголосив депутат.

Тож він пропонує організувати громадські слухання серед лікарів області, щоб обговорити питання створення товариства, а також обговорити нюанси його статуту. Сергій Іванюк впевнений, що так вдасться в області сформувати повноцінну «медичну сім’ю».