Ковельська міжрайонна прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом ухилення 39-річного мешканця Ковельського району від призову за мобілізацією (кримінальне правопорушення, передбачене ст. 336 Кримінального кодексу України), - повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Досудове розслідування у провадженні проводить слідчий відділ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області.

Зауважимо, що покарання, передбачене за ухилення від призову за мобілізацією - позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Хід досудового розслідування перебуває у прокуратурі на особливому контролі, адже, як наголосив прокурор області Анатолій Коцура, ми всі маємо усвідомлювати, що Україна перебуває в стані війни. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України. Своєчасне ж та швидке проведення мобілізації – це запорука ефективного відбиття воєнного нападу на країну. Тому жоден свідомий громадянин не може ухилятися від призову до лав Збройних Сил, створюючи тим самим загрозу для безпеки держави в сфері оборони.

Додатково: Указ «Про часткову мобілізацію» видано виконувачем обов’язків Президента України, Головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим й затверджено Законом України №1126-VІІ від 17 березня 2014 року.