У бухгалтерії ДП «Волиньвугілля» надурили державу на 626 тисяч гривень. Заступникові головного бухгалтера загрожувало звільнення з посади і позбавлення права займатися певною діяльністю впродовж 3 років. Або штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів. Та раптом прокуратура подобрішала...Пише Нововолинськ діловий.

Як встановило досудове розслідування, ця посадова особа із січня по грудень 2012 року, умисно порушуючи податкове законодавство, ухилялась від сплати до бюджету податку на додану вартість у сумі понад 626 тис. грн. А за таке передбачена кримінальна відповідальність за ст.212 ККУ, ч.1.

Однак у ході розслідування сплачено всі податки й відшкодовано шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою. Тож гуманний прокурор скерував до гуманного суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності заступника головного бухгалтера з податкового обліку ДП "Волиньвугілля".

Нагадаємо, що на чолі держпідприємства у .-грудні 2012 року був спочатку Олександр Онопрієнко (до 12 квітня), а згодом — Анатолій Заболотній.