Втікач Віктор Янукович, якого в Москві досі називають легітимним президентом України, до 1 травня повернеться в Київ, щоб «легітимізувати процеси». Про це пишуть Факти.

Він розпустить Верховну Раду, скасує вибори, проведе референдум і надасть повну незалежність 9 регіонам південного сходу України, які стануть «цукеркою» і «обличчям Росії». Таку думку в ефірі «Эха Москвы» висловив лідер ЛДПР Володимир Жириновський, передає Новый регион. «Він (Янукович - ред.) може повністю, ну, як би легітимізувати процеси, які могли б заспокоїти Україну. Припустимо, він повертається хоча б на місяць - два до Києва, його вночі певні сили привозять до Києва.

Вранці він у своїй резиденції оголошує про розпуск Верховної Ради, про скасування виборів 25 травня, про надання повної незалежності південному сходу України. Проводить референдум 25 травня, і весь південний схід України, значить, голосує за відділення від України і возз'єднання з Росією», - описав один з варіантів розвитку подій Жириновський.

цьому, за його словами, Януковича буде супроводжувати охорона і захищати армія південного сходу України. «Армія вже створена південного сходу України, є свої командири, начальники штабів, принесли присягу народу», - підкреслив він. Як стверджує Жириновський, Янукович буде в Києві вже до 1 травня, а жителі Росії в Москві на параді проявлять «з ним почуття солідарності». Лідер ЛДПР підкреслив, що й інші сусідні держави могли б скористатися шансом по розділу країни, поки в Україні не з'явилася легітимна влада. Її обрання Жириновський прогнозує лише в грудні 2014 року.

«Зараз потрібно вирішувати. Тому що коли зміцниться нова влада вже, законно обрана, в грудні цього року там вибори будуть, не 25 травня, а в грудні, то потім вони нічого не отримають ніколи. Шанс історичний у них зараз», - зазначив політик. Він уточнив, що до РФ повинні відійти «9 південно-східних регіонів, тимчасово перебували під українським прапором». «Це буде цукерка, обличчя Росії», - упевнений Жириновський. «Південний схід, 15 мільйонів, від Харкова до Одеси, і, включаючи Придністров'я... Ми виходимо на румунський кордон, на угорський кордон, на кордон зі Словаччиною. І наш газ піде і нафту, підуть вже, так би мовити, безпосередньо», - додав він.