Господарський суд Волинської області задовольнив позов ТзОВ «Пром-Газ-Інвест» про стягнення 1 мільйона 407 тисяч євро та 41 мільйона 606 тисяч доларів із приватної компанії, яка зареєстрована в офшорі - у республіці Панама.  
Підприємство-позивач належить до групи компаній «Континіум»,  що підконтрольні нардепам із Волині Ігорю Єремеєву та Степану Івахіву.
4 березня 2014 року ТзОВ «Пром-Газ-Інвест» звернулося до Господарського суду Волинської області із позовом про стягнення вказаної суми коштів із маловідомої приватної фірми «West Trading & Marketing Oil, Corp», яка зареєстрована в столиці Панами.


Позивач просив стягнути 1407825,00 євро, 41606487,89 доларів США. Як стає зрозуміло з матеріалів судової справи, ці гроші двома підписаними в один день контрактами були перераховані на рахунки нерезидента наприкінці  2011 року. Офіційно гроші перераховувалися в якості попередньої оплати за бензин, дизпаливо та інші нафтопродукти.
Обидва ці контракти були складені на умовах, які вигідні покупцеві, тобто ТзОВ  «Пром-Газ-Інвест».
В кожному з них було прописано, що у випадку недосягнення згоди між сторонами спори передаються до Господарського суду Волинської області, крім того правовідносини між компаніями регулюються українським матеріальним та процесуальним правом.  
Варто зазначити, що представником панамської компанії «West Trading & Marketing Oil, Corp» за довіреністю у суді виступав один з провідних юристів групи «Континіум» Максим Гордійчук. Як кажуть, тут ніхто навіть не збирався бодай про людське око щось приховувати.

Рішення набрало законної сили 31 березня цього року, тож, без сумніву, гроші уже знаходяться на рахунках української компанії, підконтрольній олігархам.
Зараз у Господарському суді Волинської області через ту саму панамську фірму і за аналогічною схемою нардепи Івахів та Єремеєв повертають в Україну ще 7 811 784 доларів США за допомогою іще однієї своєї фірми «Континент Нафто Трейд», яка зареєстрована у Луцьку і має кіпріотських засновників.
Усі борги компаніям через суди повертають в іноземній валюті. Якраз у той час, коли ціни долара і євро в Україні зашкалюють.

Ще одним фактором, через який нардепи-мажоритарники з таким поспіхом заводять в Україну мільйони доларів, можуть бути близькі вибори президента, до яких депутатська група «Суверенна європейська Україна» скоріш за все, має власний дуже великий інтерес.

*Фото Наталки Пахайчук. Взято з мережі Facebook.