На Волині засудили медсестру наркологічного кабінету за те, що вони викрала з медзакладу 2 таблетки метадону, які містять наркотичні речовини, щоб потім їх прийняти. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Жінка працювала медсестрою наркологічного кабінету у Володимир-Волинській лікарні. Ще 2013 року вона у кабінеті прийому замісної підтримувальної терапії не простежила за тим, аби пацієнт вжив метадон. Вона навіть не підозрювала того, що він може його не ковтнути, а просто вийти з кабінету, тримаючи наркотичний засіб у ротовій порожнині. Протягом року у медсестри трапилося 4 таких випадки.

Крім того, в кінці минулого року жінка дві таблетки приховала собі в сумку і сховала вдома. У зникненні небезпечних таблеток запідозрили медсестру. Через декілька днів працівники міліції провели обшук у її квартирі і знайшли дві таблетки метадону. До того ж жінка зізналася, що зберігала їх для власного вживання.

Проти жінки було порушено кримінальне провадження, а справу передали на розгляд Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Під час досудового слідства між старшим прокурором Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури та обвинуваченою було укладено угоду про визнання винуватості.олодимир-Волинський міськрайонний суд затвердив укладену угоду та призначив покарання у виді обмеження волі терміном на 4 роки з іспитовим строком – 1 рік.

Довідка: метадон – синтетичний лікарський препарат з групи опіоїдів, вживається як наркотик, а також при лікуванні наркотичної залежності.