Конфлікт між націоналістами та комуністами трапився у селищі Голоби на Волині, де 16 квітня зібралося керівництво районних осередків КПУ.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

За словами одного із керівників Компартії на Волині Олександра Кононовича, у Голобах зібралися перші секретарі райкомів та міськкомів, аби обговорити формування дільничних виборчих комісій. Мовляв, у цей час до приміщення увірвалися активісти Правого сектору із Ковеля та Голобів, які нібито заявили, що КПУ на Волині – під забороною. Комуністи переконують, що активісти ПС зчинили бійку та поцупили ноутбук і комп’ютер. Одному із прихильників Леніна буцімто під час бійки відірвали шматок пальця – довелося пришивати у лікарні.

Кононович стверджує, що за хвилин сорок приїхала група швидкого реагування міліції. Наразі, з його слів, комуністи звернулися до міліції із заявою. «Через такі дії можна ставити під сумнів легітимність виборів», – заявив Кононович.

Тим часом у «Правому секторі» зазначають, що все майно комуністів передали міліції. За словами заступника голови ПС Волині Руслана Тимощука, вони отримали оперативну інформацію про те, що на території селища Голоби має відбутися підпільний пленум обкому КПУ. «Люди підказали, що, очевидно, це буде відбуватися за сприяння Москвітіна, який відомий у Голобах тим, що збирав людей на Антимайдан», – зазначив він.

Тимощук каже: активісти встановили, що збори – на території місцевого заводу побутової хімії. «Швидко їх відшукали. Їм запропонували покинути приміщення, на що вони спершу погодилися, а потім зробили спробу забарикадуватися. Спроба була нетривалою», – зазначив представник ПС.

Водночас він категорично заперечує бійку. «Після штовханини вони зрозуміли, що краще підпорядкуватися цим вимогам і покинути територію підприємства», – додав Руслан Тимощук.

Він також додав, що під час барикадування один із комуністів порізав палець.

Все майно було передано міліції, окрім літератури і символіки. «Вона буде виставлена для ознайомлення громади. Там – пропутінської вельми багато. Керував операцією Олексій Буторін», – зазначив Руслан Тимощук.

Керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик підтвердила факт конфлікту. На місце виїхали працівники міліції, а фігурантів інциденту доставили до міськвідділку міліції. Інформація внесена до журналу єдиного обліку.