Тривожний сигнал надійшов репортеру «НД». Читачка повідомила, що офіцери у Володимирі-Волинському тихцем продають солярку, придбану державним коштом для нагальних потреб військової частини. Про це пише Нововолинськ Діловий.

Як відомо, у княжому місті розташована 51-ша окрема механізована бригада, яку нещодавно повністю укомплектували. Нині там проходять 45-денний вишкіл понад 2000 мобілізованих із Волині, Львівщини, Тернопільщини, Прикарпаття, Хмельниччини.  З-поміж них — і 200 нововолинців.  

Служать чоловіки Вітчизні в непростих умовах: бракує не лише місць у казармах, а й ліків, калорійної їжі. Харчують захисників суверенітету України здебільшого кашами. Соцмережі переповнені відчайдушними закликами допомогти нашим хлопцям. Потрібно все: від продуктів і посуду — до рацій і наметів.

Волинь наша сонячна за лічені дні назбирала для своїх вояків 1,33 млн. грн. Із них 905 тисяч одразу пішли на купівлю спорядження. 

Нововолинські підприємці віддали на зміцнення матеріально-технічної бази 51-ої бригади щонайменше 200 тисяч гривень. Володимир-волинські — 100 тисяч. Любомльські освітяни, офірувавши на армію 100 тисяч, скерували 60 тисяч із цих коштів саме на військову частину, що дислокується у Володимирі. 

Одне слово, народ підтримує своїх захисників і гривнею, і шиною, і салом, і мастилом. Аж тут отаке звернення у соцмережі (з прізвищем і фотографією цілком конкретної людини):

— Пані Наталіє, знаю вас як автора багатьох гострих публікацій, тому дозволю собі поділитися з вами наступною інформацією. У той час як ми всі збираємо кошти на армію, офіцери володимирської частини перепродують по 8 гривень солярку, придбану державним коштом.

— Твою дивізію!!! — відписую спересердя. — А куди ж вони її дерибанять?
 
— На жаль, цього не знаю. Відомо мені лише, що з навколишніх сіл там купують солярку. По 8 гривень. Мені про цей факт розповіли люди, що бачили, як через паркан частини перекидають каністри з соляркою. 

За годину-дві виходжу в соцмережах на людину, яка може покласти тому дерибану край. Це один із організаторів масштабної допомоги 51-й бригаді — володимирський підприємець і активіст Костянтин Зінкевич. Розповідаю йому про польоти каністр через паркан. 

— Прізвище, телефон очевидця — і я з ним зустрінусь, — запевняє пан Зінкевич.— Якщо ні, то це ФСБ-шна деза і ви ллєте воду на млин Путіна. То як? Людина готова зустрітись? 

Як на те, моя співрозмовниця вийшла з інтернет-мережі. Запрошення сконтактувати з паном Зінкевичем зависає без відповіді.

— Ну ось. Зазвичай на цьому все закінчується. Так було вже тисячу разів. Це звичайна інформаційна війна, щоб люди перестали давати гроші на армію, — резюмує громадський активіст.

Однак брехати наша читачка не має резону. Її просто дістало оте супернахабство — й вона написала, щоб якось зупинити розкрадання народного й державного добра. Щоправда, зголошуватися свідками наші люди не квапляться навіть після всіх майданів. Але диму без вогню не буває. Та й ціну — 8 гривень за літр «лівака» не зі стелі, либонь, узято...

Отож «Нововолинськ діловий» просить нововолинських і володимирських активістів, які бувають на території військової частини, взяти до уваги цей тривожний сигнал. Пильнувати, щоб якісь, даруйте, покидьки не робили гешефт на народній самопожертві — й не лили воду на млин Путіна...

Уже коли дописала ці рядки, у соцмережі знову з'явилась наша читачка: 

— Щойно зв'яжуся з потрібними людьми, відразу скину вам інформацію. На жаль, у мене просто нема до них мобільного.

Будемо відстежувати цю залаштункову (чи то пак запарканну) історію з каністрами.  

А тим часом Костянтин Зінкевич просить краян посприяти у придбанні матрасів, спальників, пластикових відер, мисок, акумуляторів АКБ 190 140, шин для вантажівок («Урал», ЗіЛ, ГАЗ), радіостанцій і бронежилетів.

Ну, й солярка завжди є актуальною...

Читайте також: За вкрадене пальне волинянину «світить» три роки тюрми