Працівники відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Ковельського МВ УМВС України у Волинській області припинили діяльність пункту прийому металобрухту, власник якого не мав ліцензії на здійснення такої діяльності. Про це повідомляє прес-служба волинської міліції.

Спритники розгорнули свою діяльність на околиці міста. На територію «бази» можна було підганяти вантажні вагони, для подальшого транспортування лому. В момент проведення слідчих дій на території працював фукс, який навантажував металобрухт у мобільний прес.

Загалом під час візиту правоохоронці виявили 93 тонни брухту чорних металів та більше 5 тонн – кольорових.

– Увесь металолом передано на відповідальне зберігання на пункт прийому металолому, що має відповідну ліцензію, – розповів в.о. начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Сергій Чижевич. – Розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 213 (Порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють організаторів незаконного бізнесу для подальшої кваліфікації їхніх дій. Долю вилученого металобрухту вирішить суд.

Читайте також: Волинянин вкрав металобрухт, однак «заглох», коли втікав від потерпілого