Закінчилась судова тяганина між дочірнім підприємством акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан моторз» та польською компанією «URSUS S.A.» через заборгованість по оплаті 5 тролейбусів. Пише інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, що польська компанія «URSUS S.A.» уклала з українським дочірнім підприємством  «Автоскладський завод №1» публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» контракт на закупівлю 38 тролейбусів.

До першої партії увійшли 5 тролейбусів, а точніше 5 кузовів тролейбуса «Богдан» Т70116 в зборі і комплектуючі для виготовлення 5 тролейбусів «Богдан» Т70116, а також 5 комплектів спойлерів і панелей.

Спочатку компанія «URSUS S.A.» розрахувалась за тролейбуси частково, на загальну суму 323   077,83 євро, а з рештою зволікала. Через те виникла кругленька сума боргу - 3 399 382, 09 грн Мабуть це сталося тому, що перед тим, як пустити тролейбуси на дороги Любліна, у пресі з'явилися повідомлення про виявлені деякі неполадки.

Виробник швиденько виправив усі неполадки, однак штрафу, який склав 55 тисяч злотих, луцькій компанії уникнути не вдалось.

Коли ж почалась судова тяганина Волинський господарський суд відкрив провадження по цій справі. На одне із судових засідань не з'явився ні позивач – акціонерне товариство «Автомобільна компанія «Богдан моторз», ні відповідач – польська компанія «URSUS S.A.». Тому розгляд справи перенесли.

На наступне судове засідання позивач таки з'явився, хоча нікого зі сторони польської компанії не було.

З пояснень позивача стало відомо, що з відкриттям провадження по справі замовник таки виплатив борг, тому позивач відкликав свою заяву.