Сьогодні відбулись конкурсні торги на будівництво водолікувального корпусу у селі Грем`яче Ківерцівського району. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Раніше голова Волинської обласної ради Валентин Вітер під час прес-конференції розповідав, що у селі Грем`яче буде будуватися водолікувальний комплекс на березі річки у лісі. Зі слів очільника ОДА, Євросоюз виділяє 1 мільйон 660 тисяч євро на цей проект. Волинська обласна рада вкладе у цей проект 1 мільйон гривень.

Як розповіла голова Грем'яченської сільської ради Наталії Мельник, на території їхньої сільради знаходиться багато заповідних зон, є мінеральні води та джерела.

Зі слів Наталії Мельник у комплексі двоповерхового водолікувального корпусу заплановано побудувати два басейни. Один – з підводною витяжкою, другий – мінеральною водою. Крім того, місцевих жителів перші 7 років хочуть обслуговувати безкоштовно.

«У нас є намір закупити сучасне обладнання для лікування опорно-рухового апарату. Не так багато санаторіїв, де є такий пристрій», - сказала Наталія Мельник. 

17 березня було оголошено проведення тендеру. Замовником проекту виступає Грем`яченська сільська рада, тому проводили  саме там і сьогодні торги.

Це будівництво заплановане в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Україна - Білорусь» щодо реалізації проекту «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на польсько-українському прикордонні». Тож і було оголошено торги на будівництво водолікувального корпусу. За умовами конкурсу, 90% робіт здійснюються за кошти Гранту Європейського Союзу, а 10% - з обласного бюджету.

До складу конкурсної комісії увійшло 5 чоловік. Комісію очолила.голова Грем`яченської сільської ради Наталія Мельник.

Згідно поданих пропозицій товариство з обмеженою відповідальністю «ТЛТД ПМК - 20» (с. Гірка Полонка, Луцького району) запропонувало побудувати весь об'єкт за 7 мільйонів 358 тисяч 272 гривні 19 копійок.

Приватне підприємство «Нова Аркада» (м. Нововолинськ) - 7 мільйонів 707 тисяч 251 гривню 12 копійок.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Житлобуд-2» (Луцьк) - 8 мільйонів 75 тисяч 171 гривню.

Приватне акціонерне товариство «Рембудуправління Вишків - АТ» (Луцьк) - 6 мільйонів 895 тисяч 223 гривні.

Приватне підприємство «Житлобуд-1» (Луцьк) - 7 мільйонів 386 тисяч 250 гривень.

Пропозиція товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-Буд» - 7 мільйонів 756 тисяч 772 гривні 2 копійки.

За попереднім висновком комісії пакет документів усіх фірм був поданий належно, за винятком ПП «Житлобуд-1». Члени комісії помітили відсутність документу про правочинність укладання договору. Але комісіянти разом із учасниками вирішили не відсторонювати відразу фірму від участі, а розглянути документи більш детально.

Сьогодні до участі в конкурсі зголосилися 6 будівельних фірм. Результати конкурсу будуть оголошені через 20 днів після прийняття документів. Згідно умов проекту, за належного фінансування Євросоюзу, об'єкт повинен бути зданий до кінця 2014 року.