На касі попереднього продажу луцького автовокзалу оголошення - «Попередній продаж квитків на 20 квітня 2014 року не проводиться». Так, придбати білет наперед для поїздки будь-куди на Великдень з Луцька змоги немає. Про це пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Отож, автовокзал Луцька. Із самого ранку черги. Але купити квиток на перший день Пасхи – неможливо. Про це красномовно говорять оголошення на склі кас та, власне, касири.

«На Великдень білетів не даємо. А що? Як вони не поїдуть, а ми людині продамо.. Хто ж їх знає – тих водіїв», - каже телефоном диспетчер.

На запитання, чому так склалося, касир Лариса вже на місці відповідає: «Бо ми не знаємо, чи буде хто їхати». Схожа ситуація з усіма маршрутами – як міжобласними, так і у межах Волині. Натомість на 21 чи 22 квітня квитки продають без затримок.

З цього приводу висловився старший диспетчер Віталій: «Ми не продаємо квитки у зв’язку з тим, що нам приходять листи від перевізників – вони відмовляються пускати своїх водіїв у рейси. А продати квиток і дати людині надію ми не можемо, адже визначити, які перевізники будуть пускати свої автобуси, нереально. Коли людина здає квиток, вона втрачає гроші. Це викличе лише незадоволення. 60 % рейсів не буде. Тому прийняли таке рішення».

Ситуацію прокоментував і перевізник Віктор: «Перший рейс на 7.15 пускати не буду. У всієї країни - вихідний, свято, а наші водії чого мають працювати? Людей зранку все одно не буде. Наступний рейс, що після обіду, відправиться вчасно».

Натомість в облраді не знають про проблему, що склалася в області. «Вперше чую про подібне. Вчора були перевізники і ніхто нічого не говорив. Тепер будемо вирішувати», - дивується начальник управління капітального будівництва, заступник директора департаментуінфраструктури та туризму ОДА Віктор Довгополюк.

Читайте також: Луцькі перевізники погрожують не вийти в рейс