Людей, які приїхали в обласний центр Волині з Криму, тимчасово прописують у гуртожитках Східноєвропейського національного університету. Про це розповів перший заступник Луцького міського голови, керівник «Координаційного центру з питань соціального захисту сімей, які виїхали з АР Крим та міста Сімферополь» Святослав Кравчук. Про це пише Волинський інформаційний портал

Згідно із інформацією, яку надав Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, наразі активно ведеться робота щодо вирішення проблем сімей переселенців. Створили «Координаційний центр з питань соціального захисту сімей, які виїхали з АР Крим та міста Сімферополь». У такий спосіб свої зусилля навколо питання допомоги кримчанам об’єднали волонтерські організації та місцева влада.

Тож за цей час дві дитини вже влаштували у школи, одна вже відвідує дитячий садок. Вирішується питання щодо соціальної виплати для восьми сімей. Координаційний центр надає допомогу й у плані працевлаштування, пошуку місця проживання.

Святослав Кравчук зазначив, що ще не виникало таких питань щодо переселенців, які неможливо було вирішити. Були нюанси, пов’язані із пропискою, але в цьому плані допомогло керівництво СНУ. Так, гості із Криму отримали можливість тимчасово прописатися в гуртожитках університету. «Бо є сім’ї, яким потрібно тимчасово прописатися і поміняти громадянство на українське. Є деякі моменти пов’язані із оформленням документів», - пояснив віце-мер необхідність такого штампу в паспорті.