До редакції Волинської газети звернулися освітяни, які працюють у закладах Лцького району із проханням розвідати чому їм досі затримують аванс. 

Аби отримати відповідь у компетентних структур, ми теж беремо телефон і набираємо номер: управління Державної казначейської служби України в Луцькому районі.

Розмова із начальником Юрієм Гніровським вийшла доволі пізнавальна. Керівник розповів про особливості роботи казначейства, провів лікнеп щодо «бухгалтерії за формою вісім» та різновидів платіжних документів. Поінформував Юрій Васильович про особливості співпраці районного, обласного і державного казначейства. Але на просте питання: «Коли педагоги отримають аванс?» чіткої відповіді так і не прозвучало.

Бо, виявляється, дату виплати визначає колективний договір підприємства чи організації (тобто, це може і 10-те число, і 15-те, і 21-ше).

Крім того, районне казначейство все ще опрацьовує необхідні документи (хоча інформацію своїм обласним колегам уже встигло передати).

А про те, чи взагалі є на рахунках гроші, Юрій Гніровський зауважив:

– Єдиний казначейський рахунок – у Києві. І я не можу заглянути, скільки грошей там є і чи є. Ми можемо говорити лише за те, що перебуває у компетенції районного управління. Тому відповісти, чому освітяни не отримали аванс і коли він буде, не можемо.

– З нашої розмови напрошується висновок, що казна просто-напросто порожня? – перепитую у Юрія Васильовича.

– Я вам такого не казав, – наголосив керівник. Хоча на завершення розмови висловив сподівання, що найближчими днями ситуація зміниться і освітяни таки отримають гроші.