На Волині працівник лісогового господарства оплачував штрафи по протоколах, які і сам оформляв. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Волинянин  працював інженером з охорони і захисту лісу державного підприємства «Любомльське лісове господарство». Чоловік буз зобов’язаний контролювати правильність і своєчасність оформлення актів про незаконну рубки лісів, слідкувати за порушеннями лісокористування.

Улітку минулого року інженер оформив документ від імені майстру лісу ДП «Любомльське лісове господарство». А саме - незаконно склав протокол про порубку лісу. Крім того, чоловік його завірив підписом від імені  інших осіб. Цей протокол він заніс у книгу лісопорушень. Після цього волинянин пішов до відділення банку і сам заплатив штраф по оформленому протоколу.

Протягом тижня чоловік оформив близько десятка таких протоколів.

За статтею Кримінального кодексу України – службове підроблення проти чоловіка було порушено кримінальне провадження. Справу розглядав Любомльський районний суд.

Доки тривало слідство, обвинувачений визнав свою вину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Любомльський районний суд Волинської області затвердив угоду та стягнув з обвинуваченого 1 тисячу 700 гривень. Крім того, суд його позбавив права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 1 рік.