У Луцьку директор м`ясного підприємства продав сало, яке було під заставою. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Директор товариства з обмеженою відповідальністю «Волиньм`ясотрейд»  у квітні минулого року оформив кредит на 500 тисяч гривень. Згідно умов договору через 5 місяців він мав повернути усі кошти. У заставу він залишив банку майже 220 тон свинячого сала на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

Незважаючи на те, що продукція була ще під заставою, чоловік без дозволу та відома керівництва банку забрав сало зі складу та продав його. За що і отримав за нього 2 мільйони 45 тисяч 187 гривень 28 копійок прибутку для фірми.

Проти порушника було відкрито кримінальне провадження. Доки тривало судове слідство, чоловік визнав свою вину. Таким чином, він уклав угоду з прокурором Луцької прокуратури.

Луцький міськрайонний суд Волинської області затвердив угоду про визнання винуватості. За статтею Кримінального кодексу України – незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації обвинуваченого визнав винним та призначив покарання у виді штрафу – 4 тисячі 250 гривень.

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з моменту його проголошення.