Напевне це просто збіглося у часі: величне свято Великодня і настання, нарешті, теплої погоди, завдяки якій волонтери добра й милосердя змогли втілити свою мрію у реальність. Про це пише День.

 Ці молоді лучани не хочуть називати своїх імен, хоча є давніми друзями місцевого будинку дитини. У ньому дітки виховуються від часу народження і до трьох років. А для ігор на повітрі мали лише пісочницю, бо решта ігрового інвентаря давно застаріла. Шикарна ж гірка, яку за великі гроші придбав один з волинських олігархів, виявилася... травмонебезпечною, і діткам просто забороняють нею користуватися... Одна з ініціаторів нового ігрового майданчика, психолог за професією, каже, що вона та її друзі за потребою вже допомагали сиротинцю. Потрібні діткам колготи чи тапочки, чи нові іграшки? Та нема проблем! «Скидалися» грошима і купували необхідне.

Але оновити ігровий майданчик виявилося не так просто, це ж чималі гроші. Однієї фарби відрами купували... Оголошення у соціальних мережах, що будинку маляти потрібні спонсори і робочі руки, отримали величезний резонанс. На толоку зійшлися часто незнайцомі між собою молоді люди. Майбутні дизайнери з технічного університету та викладачі образотворчого мистецтва зі Східноєвропейського національного університету, а також прості, як кажуть, лучани. Хлопці з Автомайдану допомогли вкопати шини на одному з майданчиків, їх пофарбували в усі кольори райдуги і тепер це просто казкове місце. У діток з'явилися хатинка, нова гойдалка, буде і дерев'яний кораблик.

 Проте подвір'я сиротинця, яке у центрі міста, приваблює... місцевих наркоманів. Один сторож просто не в змозі з ними боротися. Тому вирішено попросити допомоги у місцевого Правого сектора, аби провів сюди кілька рейдів і остаточно відполохав цю людську нечисть з території дитячої казки.

Читайте також: Чи облаштують у Луцьку проблемний дитячий майданчик